donderdag 26 april 2012

Gastcollege Bob van Leeuwen


Op maandag 23 april, week 2 van de P4 innoveren hebben wij een gastcollege gehad van Bob van Leeuwen. Bob is trendwatcher bij het verzekeringsbedrijf Interpolis. Hij houdt zich dus bezig met het opsporen van nieuwe ontwikkeling en trends in de maatschappij, maar hij richt zich vooral op de invloeden van belang zijn op de verzekeringsbranche.

Bob sprak in zijn presentatie over trends van de afgelopen jaren en trends die misschien in de toekomst terug te zien zijn binnen onze maatschappij. Zo vertelde hij over de ontwikkeling van Lp’s naar Cd’s en toen naar MP3 bestanden. Het punt wat hij hiermee wilde bereiken was het inzien van bepaalde ontwikkelingen in een branche zodat je daar door innovatie op tijd kunt inspelen.

Ook liet Bob een aantal filmpjes zien met recente ontwikkelingen, zo kwam er een filmpje van Topgear voorbij waarin een auto helemaal op zich zelf een ronde op de testbaan reed. Verder vertelede hij over de trend banken meer op de achtergrond te drukken door met elkaar te ruilen en in elkaar te investeren door sites zoals ruilen.nl, kickstarter.com en paypal.com.
De site Kickstarter.com sprong daar voor mij erg bovenuit, op deze site kun je voor $1 een nieuw creatief idee steunen en erin investeren. Hierdoor is het bij sommige creatieve ideeën niet meer nodig om naar een bank te gaan om een lening af te sluiten, het benodigde geld wordt middels door andere mensen voorzien.

De presentatie zelf vond ik zelf erg mooi gemaakt, waarschijnlijk via een Apple programma omdat hij gebruik maakte van een Macbook. De overgangen naar andere sheets en de manier waarop nieuwe onderwerpen naar voren kwamen zag er voortreffend uit, ook sloten de filmpjes die in de presentatie zaten goed aan op het onderwerp en onze interesses.

Het gastcollege was voor mij erg leerzaam, nieuwe ideeën kwamen naar voren waarvan ik niet wist dat ze bestonden en het was een plezier om naar te luisteren. Bob vertelde rustig en kreeg de aandacht van de luisteraars door zijn interessante onderwerpen en leuke filmpjes.

1 opmerking:

  1. Dit is de feedback van groep 31 uit PM1GV:

    We vinden dat jullie een hele leuke en originele naam hebben voor jullie blog. We kunnen alleen nergens op jullie blog vinden wie jullie zijn en waarom jullie dit blog op hebben gezet. Misschien een idee om dat verder uit te werken. Het ziet er overigens wel heel overzichtelijk uit. Wij weten niet of jullie ook op social media te volgen zijn, want dit kun je op de startpagina erbij voegen. Eventueel ook een link naar de officiële Hertog Jan site.

    BeantwoordenVerwijderen