woensdag 30 mei 2012

Het Oranjebiertje

 Hieronder vindt u het filmpje van ons innovatief idee voor Hertog Jan!!!

woensdag 23 mei 2012

Bier innovatie

Je ziet hieronder een leuke innovatie voor het dragen van bier, veel plezier met kijken!


donderdag 17 mei 2012

ACTA en privacy, internet censuur, beperking vrijheid


Het filmpje over het internationaal besproken ACTA legt uit wat het verdrag inhoud en wat de moeilijkheden zijn van de bescherming van het online intellectuele eigendom.

woensdag 16 mei 2012

Feedback verslag maandag 14 mei


Dit is ons feedbackverslag over het gastcollege van Dorus van der Burgt dat hij afgelopen maandag had gegeven.

Willem van der Hamsvoord:
Feedbackverslag gastcollege Dorus van der Burgt van DVB Advocaten & Notarissen.
Op maandag middag 14 mei hebben we een gastcollege gehad over intellectueel eigendomsrecht van de heer Dorus van der Burgt. Hij kwam ons enkele dingen vertellen waar een bedrijf rekening mee moet houden op het gebied van octrooien, logo’s en merken. Hij liet enkele goede herkenbare voorbeelden zien van logo’s en hoe deze volgens de wet ingedeeld zijn. Ook liet hij enkele duidelijke voorbeelden van octrooien van merken zien. Het interessantste vond ik enkele vergelijkingen tussen verschillende bedrijven die dezelfde naam hadden. Dat dat bij sommige wel kan, zoals bij Ajax, en bij sommige ook niet, zoals bij Merci. Het was dus een goed en relevant gastcollege dat goed bij de stof past. Ik vond dat de presentatie alleen niet echt mijn aandacht pakte, dat vond ik jammer, maar dit kan ook aan mij liggen omdat ik recht niet zo interessant vind.

Stef Mimpen:
Op 14 mei 2012 is Dorus van der Burgt van VDB Advocaten/Notarissen naar Avans Hogeschool afgereisd om een gastcollege te verzorgen over het intellectuele eigendomsrecht. De timing van het gastcollege is volgens mij prima, omdat er juist deze week een hoop opdrachten verbonden zijn met de inhoud van dit college. Echter had het gastcollege beter eerder op de dag verzorgd kunnen worden want een hoop mensen hadden erge moeite om op dit late tijdstip hun concentratie hoog te houden. Tijdens het laatste deel van het college was er flink geroezemoes.
De inleiding was vrij kort, hierin vertelde hij vooral wat hij in het college ging behandelen. Het was jammer dat hij niet meer over zichzelf en over het bedrijf VDB Advocaten/Notarissen had verteld, hier was ik wel nieuwsgierig naar. Wellicht heeft hij dit overgeslagen omdat hij maar drie kwartier de tijd kreeg in plaats van een uur. In het middenstuk besprak Doris twee blokken, namelijk merkenrecht en auteursrecht. Dit waren twee van de onderwerpen die we al in de eerste weken van dit blok bij de colleges recht hadden behandeld. Naar mijn mening was dat zeker niet erg, het kan geen kwaad om deze stof uitgebreid te herhalen en er zelf op bepaalde punten dieper op in te gaan. Dit vond ik erg leerzaam. Doris maakte gebruik van actualiteiten, leuke voorbeelden, koppelde de stof terug op Avans Hogeschool (hij was niet bang om hierop kritiek te geven!) en behandelde veel herkenbare zaken uit de lessen waar we zeker wat aan hebben.
Al met al was het een zeer geslaagd, leerzaam en interessant gastcollege. De presentatie was zeer goed en daarom kreeg Doris van der Burgt een flink applaus op het einde.

Dennis van Mierlo:
Afgelopen maandag hebben wij met onze tutorgroep een gastcollege gevolgd van Dorus van der Burgt werkzaam bij VDB Advocaten/Notarissen. In deze presentatie heeft hij een aantal punten over het intellectuele eigendomsrecht belicht.  Dit moest wel in een korte periode gebeuren want hij had maar 45 minuten om heel zijn verhaal  te vertellen aan het publiek. De onderwerpen die hij had besproken waren onder andere ‘Wat is een merk’?, Woordmerken, Beeldmerken, Vormmerken en kleurmerken. De voorbeelden die hij gebruikte waren ook erg leuk, zo spraken ze over het buckler biertje van Heineken wat Youp van het Hek totaal had afgekraakt en daardoor werd aangeklaagd. Verder vond ik het ook interessant hoe hij liet ziet hoe herkenbaar merken zijn door ons het merk te laten raden door alleen maar een kleur of stukje van het logo te laten zien. Het was voor mij een erg interessante presentatie en ook leuk verdeeld door Dorus. Een leerzame ervaring voor ons allen.

dinsdag 15 mei 2012

Twitter blokkeert berichten

Twitter loopt steeds vaker tegen juridische beperkingen aan. Zo kun je in onderstaand artikel lezen dat Twittter berichten kan en moet blokkeren als deze in strijd zijn met de wet.
Artikel Twitter

woensdag 9 mei 2012

Hertog Jan wordt een trend in België.

In dit filmpje is te zijn dat er de laatste tijd een trend is te zien in interesse vanuit België voor de bieren van Hertog Jan. Omdat Hertog Jan bieren te vergelijken zijn met belgische bieren neemt de interesse vanuit België hiervoor erg toe. \

dinsdag 8 mei 2012

Het beste dagje uit!

De Hertog Jan Brouwerij is genomineerd voor de verkiezing Beste Dagje Uit van het jaar! Help ons mee en stem op http://bestedagjeuit.nl/hertogjan/. Je maakt kans op mooie prijzen zoals een jaar lang gratis met 4 personen naar jouw favoriete Dagje Uit, een Ipad of een Dagje Uit Cadeaubon twv 100 euro!

Top 20 trends in 2012

De wereld is constant in beweging. Niet alleen letterlijk, maar ook de behoeften en gedachten van mensen veranderen continu. De ene keer is dat weer in de mode en de volgende zomer niet, de nieuwste apparaten en gadgets worden ook weer oud en sms-en wordt plotseling oudbollig vanwege de whats-app. Kortom, de mens is vaak aan verandering toe. In de volgende link zie je de Top 20 trends in 2012.